Депутатите от Продължаваме промяната“ не са съгласни да се удължи текущия

...
Депутатите от Продължаваме промяната“ не са съгласни да се удължи текущия
Коментари Харесай

Асен Василев: България се намира между Кот д`Ивоар и Малайзия по социално неравенство

Депутатите от „ Продължаваме промяната “ не са съгласни да се удължи текущия бюджет, тъй като по този начин ще бъдат блокирани всички обществени заплащания. „ Няма по какъв начин да ни одобряват в Шенген и Еврозоната без бюджет за идната година “, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и някогашен вицепремиер и финансов министър Асен Василев в предаването „ Лице в лице “.

Асен Василев разяснява тематиката за съставянето на постоянно държавно управление, тъй като съгласно него това е най-важното сега. Той заяви, че от " Продължаваме промяната " и " Демократична България " изцяло отговорно имат намерение да предложат държавно управление на малцинството, само че единствено в случай че сътрудниците им са съгласни с техните девет целта.

 „ Имахме дълги диалози с сътрудниците от „ Демократична България “. Видяхме, че два месеца мандатоносителят е безусловно импотентен политически и даже не може да свика диалози, не може да образува коалиция, не може да даде проект за ръководство на страната “, съобщи още той.

Василев акцентира, че са отишли на диалозите с ГЕРБ в ролята си на съпротива, с цел да кажат кой цели биха подкрепили. „ Между другото, дори окастрената форма на по този начин наречения Удължен закон за бюджет към този момент две седмици отлежава в Народното събрание. Вместо това преглеждаме поправките на изборното законодателство “, разяснява Василев.

Нескопосани фойерверки на ГЕРБ и опити за похищение на вниманието. Така Асен Василев разяснява свадите около „ Джемкорп “ и новата краткотрайна комисия за инспекция на меморандума в Народното събрание.

Отрече, че страната ни да е „ дала на концесия цялата си енергетика на една офшорна компания “ и още веднъж повтори, че става дума за „ опорки на ГЕРБ “, която не е вярна. „ Кой интернационален контракт може да мине без утвърждението на Народното събрание “, попита риторично Асен Василев и отхвърли да приказва повече по тази тематика.

„ По обществено неравноправие ние сега се намираме Кот д`Ивоар и Малайзия ", безапелационен беше той и още веднъж повтори, че най-важната тематика сега е България да има държавно управление, с цел да върви напред, да се развива.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР